Wykonanie
Nie każdemu odpowiada goryczka zawarta w niej,A tu jest zależność z czym ją podawać,W tej wersji czuć jej cudowną chrupkość ale bez goryczy, mimo, że jest surowaW tej wersji super sprawdzi się jako przystawka lub przekąska na przejęcie! :)Składniki (10 sztuk):~10 liści
cykorii~150 g
sera białego~80-100 g smażonej
rybytu: tilapia~łyżeczka
majonezu~łyżka
jogurtu naturalnego~sól,
pieprz,~łyżeczka
oleju~łyżeczka
soku z cytrynyWykonanie:
Rybę pokroić w kostkę, doprawić
solą,
pieprzem,
sokiem z cytryny.Smażyć na
oliwie nie dłużej niż 3-4 minuty-
ryba szybko jest gotowa. Albo usmażyćfilet a później pokroić.Wystudzoną
rybę połączyć z resztą składników.Masą
rybko-
serową uzupełniać liście :)