Wykonanie
Robione przeze mnie pierwszy raz, ale już chwyciły za
serce.Bardzo lubię pralinki Raffaello, a kokosanki bardzo mi je przypominają. Gdyby miały kremowe nadzienie i
migdał w środku, byłby to mój ulubiony odpowiednik oryginału :)Wedle upodobań możemy je przytrzymać w piekarniku dłużej, aby się bardziej "opaliły". Mi smakowały takie jedynie lekko zarumienione. Proponuję upiec je na dwa
razy i wybrać swoją ulubioną wersję :) Polecam gorąco.

Co potrzebujemy : (ok 25 sztuk)180 g wiórek
kokosowych2
białka0,5 szklanki
cukru pudru1 łyżka
mąki ziemniaczanejszczypta
soli1.
Białka ubijamy ze szczypta
soli na sztywną piane, a przy końcu dodajemy
cukier puder.Wsypujemy
wiórki kokosowe oraz łyżkę
mąki i dokładnie mieszamy.Na papierze do pieczenia układamy uformowane kulki.Pieczemy w 170-180 stopniach przez około 15-20 minut.SMACZNEGO :)------------------------------------------

Przy okazji
wątku o Kokosankach, chciałabym Was zachęcić do spróbowania zielonej
herbaty SOTI .Miałam okazję spróbować ją ostatnio pierwszy raz. Fanom zielonej
herbaty na pewno przypadnie do gustu zwłaszcza, że możemy
mieć ją zawsze przy sobie.Zgodnie z informacjami producenta:"
SOTI Natural Gyokuro Green TeaTo jedyna prawdziwie parzona zielona
herbata premium w butelce.Przygotowana dla Ciebie z unikalnego gatunku zielonej
herbaty Gyokuro, który został przez nas wybrany z powodu wysokiej zawartości naturalnych katechin, L-teaniny, garbników oraz antyoksydantów.Nie dodaliśmy
cukru, chemicznych koncentratów czy
stewii.Sposób w jaki zaparzyliśmy
SOTI Natural gwarantuje unikalny zapach i wyjątkowy smak.Nareszcie zielona
herbata w butelce która zachowuje jej wszystkie walory - wygodnie i zdrowo!".Jeśli temat Was zaciekawił - zapraszam na stronę www.sotinatural.com