ßßß
Cookit - przepis na Kokosanki
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Kokosanki
Składniki
Białko
Cukier puder
Sól
Kokos
Mąka ziemniaczana
Cukier waniliowy
Wykonanie
Dzisiaj przedstawię Wam sposób na wykorzystanie nadmiaru zalegających
białek
oraz
kokosu
, który pozostał z przygotowywania
likieru kokosowego
.Kokosanki są bardzo lekkie z wierzchu chrupiące a w środku lekko wilgotne – po prostu takie jakie lubię najbardziej.
Kokosanki3 – 4
białka
3/4 szklanki
cukru pudru
szczypta
soli
30 dag wiórek
kokosowych
2 łyżki
mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki
cukru waniliowego
Białka
ubić na sztywno z
cukrem pudrem
, szczyptą
soli
i
cukrem waniliowym
.Ciągle miksując dodać
wiórka kokosowe
,
mąkę ziemniaczaną
.Masę nabierać łyżeczką, formować kulki wielkości
orzecha włoskiego
i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Kokosanki piec w temp. 150°C przez około 20 minut do lekkiego zarumienienia.Smacznego!!
Źródło:
http://kucharzenieedi.pl/kokosanki
Przepisy powiązane
Kokosanki
Kokosanki
Kokosanki
Kokosanki
Kokosanki
Składniki powiązane (0)