ßßß Cookit - przepis na kruche babeczki

kruche babeczki

nazwa

Wykonanie

Były już babeczki z budyniem, a teraz pora na te z kremem budyniowym. Chociaż może się wydawać, że to smakuje tak samo, to jednak takie myślenie jest błędem - krem jest pyszny i różni sie od zwykłego budyniu. Używałam kremu do robienia Ciasta 3 Bit i idealnie sprawdził się również do babeczek. Ponieważ nie mam foremek, aby je zrobić - kupuję gotowe. Wiem, wiem nie wypada, ale mam sprawdzoną cukiernię, babeczki tam są przepyszne. Chyba sama w domu bym takich nie zrobiła, a poza tym jest to bardzo pracochłonne. Polecam do kawy - uwaga! Znikają w mgnieniu oka ;)
Co potrzebujemy:(kremu starczyło mi na 30 babeczek)
Krem budyniowy
0,5 l mleka
kostka margaryny (może być też masło)
3/4 szklanki cukru
2 czubate łyżki mąki pszennej
2 czubate łyżki mąki kartoflanki
1. Przygotowujemy krem budyniowy. 250 ml mleka zagotowujemy, a drugie 250 ml mieszamy z cukrem i mąką. Powstałą "mieszaninę" dolewamy do gotującego się mleka i cały czas mieszamy, aż zrobi się gęsta masa. Studzimy ją. Miękką margarynę rozmiksowujemy i dodajemy do niej ostudzoną masę. Wszystko dokładnie miksujemy.
2. Kremem dekorujemy babeczki, możemy je posypać kawałkami czekolady i zajadamy się ;)
SMACZNEGO
Źródło:http://bizneswoman-w-kuchni.blogspot.com/2012/12/kruche-babeczki-z-kremem-budyniowym.html