Wykonanie
Były już babeczki z
budyniem, a teraz
pora na te z kremem budyniowym. Chociaż może się wydawać, że to smakuje tak samo, to jednak takie myślenie jest błędem - krem jest pyszny i różni sie od zwykłego budyniu. Używałam kremu do robienia Ciasta 3 Bit i idealnie sprawdził się również do babeczek. Ponieważ nie mam foremek, aby je zrobić - kupuję gotowe. Wiem, wiem nie wypada, ale mam sprawdzoną cukiernię, babeczki tam są przepyszne. Chyba sama w domu bym takich nie zrobiła, a poza tym jest to bardzo pracochłonne. Polecam do
kawy - uwaga! Znikają w mgnieniu oka ;)

Co potrzebujemy:(kremu starczyło mi na 30 babeczek)

Krem budyniowy0,5 l
mlekakostka
margaryny (może być też
masło)3/4 szklanki
cukru2 czubate łyżki
mąki pszennej2 czubate łyżki
mąki kartoflanki1. Przygotowujemy krem budyniowy. 250 ml
mleka zagotowujemy, a drugie 250 ml mieszamy z
cukrem i
mąką. Powstałą "mieszaninę" dolewamy do gotującego się
mleka i cały czas mieszamy, aż
zrobi się gęsta masa. Studzimy ją.
Miękką margarynę rozmiksowujemy i dodajemy do niej ostudzoną masę. Wszystko dokładnie miksujemy.2. Kremem dekorujemy babeczki, możemy je posypać kawałkami
czekolady i zajadamy się ;)SMACZNEGO