Wykonanie
I znów
jabłka! :) Jest ich pełno, nie ma co z nimi robić, więc wykorzystuję je do moich wypieków i deserów. Poza tym bardzo lubię te
owoce, więc nie żałuję, że pojawiają się ostatnio w każdym moim daniu. Dzisiaj po raz pierwszty zrobiłam tartę. Nie chwaląc się, wyszła naprawdę pyszna, nie mogłam sobie wymarzyć innej na mój debiut. Gdy tak szukałam pomysłu na tartę natknęłam sie na blog słodkapasja.blox.pl i właśnie tam znalazłam idealny przpis na moja pierwszą tartę. Troszkę go zmodyfikowałam i jestem bardzo zadowolona. Polecam przede wszystkim tym, którzy lubią proste i szybkie wypieki. To ciasto udało mi się przygotwać w mgnieniu oka i znikło nim zdążyłam je dobrze posmakować. Tzn, że musiało dobrze smakować :)

Co potrzebujemy:Ciasto300 g
mąki100 g
cukru pudrukostka
margaryny 200 gMasa7 małych
jabłek (jeśli są większe to mniej)
cukier waniliowybudyń malinowy (+składniki do budyniu)
płatki migdałowe1. Składniki na ciasto wrzucamy do miski,
mąkę przesiewamy i wyrabiamy. Wysmarowaną
masłem formę do tarty wyklejamy
ciastem i nakłuwamy widelcem. Wkładamy na około 10-15 min do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Środek formy możemy obciążyć, aby nie porobiły się górki z ciasta, ale nie jest to konieczne.2.
Jabłka kroimy na małe kawałki. Przygotowujemy
budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po wyjęciu ciasta z piekarnika, wykładamy
jabłka i posypujemy je
cukrem waniliowym, a na wierzch wylewamy
budyń. Wkładamy znów do piekarnika i zapiekamy około 25 minut. Po Przestygnięciu możemy posypać
płatkami migdałowymi.SMACZNEGO