Wykonanie
W ten weekend w mojej kuchni TARTY wracają do łask!Eksperymentuję na słodko i wytrawnie.A szczególnie ostatnio na słodko :)Ponieważ
tarta z
jabłkami i
bezą wytrwała jedynie 1,5 dnia,dzisiaj nowa odsłona tarty z
jabłkami i kruszonką (zamiast
bezy).Ale oddaje hołd - tym razem to Pan Mąż zagniótł spód do tarty!!Oboje nie potrafiliśmy się zdecydować, która smakowała lepiej :)

Jako dekoracja urocza angielska ściereczka (prezent)- dziś miała premierę :)

Przepis jak
tarta z
jabłkami i
bezą, z tym, że zamiast
bezy posypujemy
jabłka kruszonką.Kruszonka:1/4 szklanki
cukru pudru1/2 szklanki
mąki krupczatki125 gram
margaryny1/2
cukru waniliowegoZagnieść wszystkie składniki na kruszonkę. Posypać ciasto i piec około 25 minut w 180 stopniach.