Wykonanie
Pierwszy raz
jadłam tą
sałatkę, gdy moi rodzice wrócili od cioci i powiedzieli, że jedli coś dobrego i zaraz nam to zrobią. Byłam zaciekawiona tym, jak może smakować
sałatka z
surowym kalafiorem, ale gdy pierwszy raz spróbowałam to już wiedziałam, że to będzie jedna z moich ulubionych sałatek. Jest inna niż wszystkie, a na dodatek nie wymaga wielu składników i co najważniejsze - szybko się ją przygotowuje. Gdy raz spróbujecie, to już zawsze będziecie do niej wracać - tak też jest w moim przypadku.A przy okazji gorące pozdrowienia dla moich stałych czytelników, a także tych sporadycznych ;) Dziękuję Wam, że mam z kim dzielić się pomysłami, które stale nachodzą moją głowę.
Co potrzebujemy:średniej wielkości
kalafior200ml
majonezu3
jajkakoperekpieprz,
sól, łyżeczka
cukru1.
Kalafior dokładnie myjemy i siekamy bądź "rozrywamy" na małe kawałki. Ugotowane
jajka kroimy w drobną kostkę. Świeży
koperek (nie żałujmy go, im więcej tym lepiej) również drobno siekamy. Wszystkie składniki wrzucamy do miski, dodajemy
majonez,
przyprawy i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki, aby
kalafior zrobił się bardziej miękki.SMACZNEGO