Wykonanie
Pesto
szpinakowe przygotowałam z myślą o tarcie z białymi
szparagami.Myślę, że takie pesto
doda tarcie ciekawego smaku i pięknego, zielonego koloru.
Szpinakowe pesto jest bardzo proste do przygotowania, wystarczy zmiksować kilka składników.I gotowe!

Pesto
szpinakowe ma pyszny smak i niesamowity, zielony kolor.A przy tym jest bardzo zdrowe.Wystarczy garść tego, garsć tamtego...i mamy pyszne pesto:)

Szpinakowe pesto ma wiele zastosowań.Można je dodać do
makaronu, wykorzystać jako pastę kanapkową lub dip do warzyw.W każdej kombinacji będzie smakować rewelacyjnie.Pozdrawiam,
AsiaSkładniki:Ok. 100 g
świeżego szpinaku "baby"garść uprażonych na patelni
ziaren słonecznikagarść
startego sera typu parmezan/grana padanosok wyciśnięty z 1/2
cytrynykilka łyżek
oliwy z oliweksól i
pieprz do smakuPrzygotowanie:Wszystkie składniki zmiksować.I gotowe!Smacznego!