ßßß Cookit - przepis na Pasta kanapkowa z jajek

Pasta kanapkowa z jajek

nazwa

Wykonanie

Kiedy myślę o świątecznym śniadaniu zawsze na myśl przychodzi mi pasta kanapkowa z jajek z dodatkiem chrzanu. Bardzo prosta i bardzo smaczna.
Doskonała do świeżego pieczywa.
Aby przygotować taką pastę kanapkową wystarczy kilka składników:
ugotowane na twardo jajka, kilka łyżek jogurtu naturalnego, chrzan oraz przyprawy.
Nie potrzeba również żadnych specjalnych urządzeń.
Jajka wystarczy zetrzeć na drobnej tarce, a następnie doprawić i wymieszać.
I gotowe!:)
Pozdrawiam,
Asia
Składniki:
5 jajek ugotowanych na twardo
3 łyżki jogurtu naturalnego lub greckiego
1-2 łyżki chrzanu (ze słoiczka)
sól i pieprz do smaku
drobno posiekany szczypiorek
Przygotowanie:
Ostudzone jajka zetrzeć na tarce z małymi oczkami.
Do jajek dodać jogurt i chrzan. Wymieszać.
Całość doprawić solą i pieprzem.
Dodać szczypiorek.
Wymieszać.
Smacznego!
Źródło:http://ciastco.blogspot.com/2014/04/pasta-kanapkowa-z-jajek.html