Wykonanie
Póki jeszcze jest ciepło, a nawet gorąco, miło jest zjeść coś zimnego na przekąskę lub deser... np.
lody. A gdyby jeszcze były zdrowe? Taką właśnie propozycją są
jogurtowe lody z
borówkami. Robiłam je po raz pierwszy i
lody wyszły znakomite, po prostu pyszne. Jako, że większość została zjedzona, do prezentacji pozostała mi jedna sztuka:)

Przygotowanie takich
lodów nie zajmuje dłużej niż kilka minut. Oczywiście należy później poczekać, aż będą odpowiednio zmrożone. Mimo wszystko, to chyba najprostsze
lody na świecie:)

Podstawą
lodów jest
naturalny jogurt, w tym przypadku dosłodzony
syropem z agawy oraz pysznymi i słodkimi
borówkami. Niezbędna jest również forma do
lodów, którą można obecnie kupić w wielu sklepach i kosztuje na prawdę niewiele.
Lody jogurtowe z
borówkami to zdrowa, niskokaloryczna i smaczna przekąska lub deser.I polubią je również najmłodsi:)Polecam ogromnie!Pozdrawiam,
Asia ♥Składniki (na 4 sztuki):200 g
jogurtu naturalnego2 łyżki
syropu z agawy lub innego słodkiego składnika:
miodu,
cukru...garść pokrojonych
borówekPrzygotowanie:
Jogurt wymieszać z
syropem i ubić krótko na puszystą masę (ręcznie). Dodać
borówki.Przygotowaną miksturę wlać do foremek na
lody i wstawić do zamrażarki na kilka godzin.Smacznego!♥P.S. Inspiracja do wykonania
lodów jogurtowych z
borówkami pochodzi z bloga Paleta Smaku. Pozdrawiam:)