W sezonie truskawkowym nie może zabraknąć u mnie koktajlu z tymi pysznymi owocami. Dzisiaj mam dla Was szybką, banalnie prostą, a co najważniejsze lekką i pyszną wersję koktajlu na bazie mleka owsianego.Ciekawym elementem koktajlu są śniadaniowe płatki z dodatkiem otrąb pszennych. Dzięki płatkom koktajl zyskuje na konsystencji i smaku. Często zamiast płatków dodaję wiórki kokosowe lub migdały - wszystkie te składniki świetnie komponują się ze smakiem truskawek.Jeśli lubicie truskawki w formie koktajlu to myślę, że ta lekka i zdrowa propozycja powinna Wam przypaść do gustu:) Taki koktajl można uznać za bombę witaminową, a przede wszystkim za ciekawy pomysł na śniadanie, podwieczorek lub "przekąskę" w ciągu dnia...Pozdrawiam,AsiaSkładniki (na 2 porcje):ok. 15 truskawekok. 180 ml mleka owsianego (zwanego również napojem owsianym)1-2 łyżki syropu z agawy lub miodu (miód ma bardziej wyrazisty posmak)mała garść płatków śniadaniowych z dodatkiem otrąb pszennychmięta i kilka płatków śniadaniowych do dekoracjiPrzygotowanie:Truskawki, mleko, syrop i płatki owsiane zmiksować oraz przelać do szklanek.Koktajl udekorować kilkoma płatkami i świeżą miętą.Smacznego!