Wykonanie
Witajcie. Pogodę już mamy piękną. Wiosna w pełni! Dlatego dzisiaj chciałam podzielić się z
Wami przepisem na
bananowe muffinki. Kiedy pojawią się pyszne, sezonowe
owoce,
banany można zastąpić
borówką,
maliną czy
jeżyną. Jak na razie na
owoce przyjdzie nam jeszcze troszkę poczekać. Ale już niedługo!Zachęcam do wypróbowania przepisu, ponieważ muffinki
bananowe są bardzo smaczne i można je zabrać ze sobą wszędzie. To znakomity pomysł na śniadanie, czy też przekąskę w ciągu dnia.Pozdrawiam,
AsiaSkładniki:1 szklanka
mąkipół łyżeczki
proszku do pieczeniaszczypta
solipół szklanki
brązowego cukrupół szklanki
mleka1/4 szklanki
oleju roślinnego1 duże
jajkołyżeczka esencji waniliowej2
bananyPrzygotowanie:W jednej misce wymieszać składniki "suche", w drugiej zaś "mokre".Do składników "mokrych" dodać suche i wymieszać krótko.Piekarnik rozgrzać do 200 stopni (bez termoobiegu).Formę na muffinki wyłożyć papilotkami.Nakładać masę do 3/4 wysokości formy i piec przez 20-22 minuty.Smacznego!