ßßß Cookit - przepis na Rolada z ciasta francuskiego z jabłkami

Rolada z ciasta francuskiego z jabłkami

Wykonanie

5 jabłek (1 kg),
35 dag mrożonego ciasta francuskiego,
1/2 szklanki cukru,
2 łyżki rodzynek,
3 łyżki bułki tartej,
4 łyżki posiekanych migdałów
do posmarowania ciasta:
1 jajko,
1 białko
Rodzynki umyć i osuszyć. Jabłka umyć, obrać, oczyścić z gniazd nasiennych, każde przekroić na cztery części, a następnie pokroić w cienkie plasterki.
Ciasto rozmrozić, cienko rozwałkować na prostokąt, posypać bułką tartą (pozostawiając około 3 cm wolnego brzegu), a następnie jabłkami, cukrem, rodzynkami i migdałami. Zwinąć roladę, brzegi ciasta posmarować białkiem i zlepić.
Źródło:http://swietne-przepisy.blogspot.com/2015/02/rolada-z-ciasta-francuskiego-z-jabkami.html