ßßß Cookit - przepis na Surówka z kapusty pekińskiej i truskawek

Surówka z kapusty pekińskiej i truskawek

Wykonanie

½ kapusty pekińskiej (35 dag),
30 dag truskawek,
3 łyżki łuskanych orzechów włoskich lub ziemnych (nie solonych) uprażonych na patelni
SOS
1 szklanka jogurtu naturalnego,
1 łyżeczka miodu,
1 łyżeczka łagodnej przyprawy curry,
szczypta soli
Kapustę oczyścić z uszkodzonych liści, poszatkować, posolić i odstawić na 20 min. Truskawki umyć, osaczyć, oczyścić z szypułek, pokroić na plasterki, dodać do kapusty i lekko wymieszać.
Przygotować sos: wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Surówkę polać sosem i posypać orzechami.
(4 porcje)
Źródło:http://swietne-przepisy.blogspot.com/2014/04/surowka-z-kapusty-pekinskiej-i-truskawek.html