Wykonanie
To właśnie ten chlebuś pojawił się w tle posta z pastą z
awokado(klik).Jest bardzo smaczny,a dodatek
mąki orkiszowej sprawia,że
chleb jest zdrowszy niż ze zwykłej białej
mąki.O właściwościach orkiszu można poczytać tu .

przepis na
chleb o wadze 450 g czyli 1lb200 ml
mleka1 łyżka
oleju roślinnego1 łyżka
cukru1 łyżeczka
soli20 g
płatków z
otrębów pszennych125 g
mąki orkiszowej pełnoziarnistej175 g
mąki pszennej chlebowej1 1/2 łyżeczki
drożdży instant do wypieku w maszynieSkładniki odmierzam miarkami dołączonymi do maszyny i wrzucam w kolejności sugerowanej w instrukcji.Ustawiam opcję
chleb pełnoziarnisty i stopień wypieczenie"średni".Moja maszyna nie ma opcji pieczenia
chleba o wadze 450 g.więc wybieram opcję 675g mimo że dodaję mniejszą ilość składników.Smacznego!!!