Wykonanie
Słodkawy,smakuje dobrze zarówno na świeżo,jak i w postaci tostów.

porcja na
chleb o wadze 675g czyli 11/2 lb175 ml
jogurtu naturalnego90 ml
wody1,5 łyżki
oleju lub
oliwy3 łyżki
miodu1,5 łyżeczki
soli - użyłam 1/2 łyżeczki4,5 łyżki
mleka w proszku20 g
zarodków pszennych prażę na suchej patelni,dodaję ostudzone25 dkg
mąki chlebowej pszennej22,5 dkg
mąki pszennej pełnoziarnistej1 łyżka
drożdży w proszkuDo odmierzania składników używam miarek dołączonych do maszyny.Wszystkie składniki sypkie odmierzam równo z brzegiem miarki i dodaję w kolejności jaka jest sugerowana w instrukcji maszyny.Ustawiam opcję"
pieczywo pełnoziarniste",stopień wypieczenia skórki"średni".Smacznego!!!