Wykonanie
Równie smaczne,choć w odmiennej wersji lasagne.Odpowiednie na kolację lub obiad.Czy taka wersja przypadła Wam do gustu?
1 małe op.
krakersów - użyłam "Lajkonik"50 dkg mielonego2 małe
cabule20-25 dkg startego
żółtego sera2-3
pomidorysól,
pieprz,
oreganoketchupMięso podsmażam na patelni z pokrojonymi w kostkę
cebulami,doprawiam
solą,
pieprzem,
oregano i dodaję
ketchup,żeby
mięso miało bardziej kremową konsystencję.W małym naczyniu żaroodpornym układam warstwami
krakersy,1/2
mięsa,trochę
sera,spażone i obrane ze skórki plastry
pomidorów,ponownie
krakersy,
mięso,
pomidory i
ser na wierzch.Całość zapiekam 30 min.w piekarniku nagrzanym do 160 stopni.Smacznego!!!