Wykonanie
Dlugo się zastanawiałam, zanim pierwszy raz zrobiłam ten sos. Jakoś "gryzły" mi się składniki, ale zachęcona dobrymi opiniami na jego temat zaryzykowałam. Nie pożałowałam - sos okazał się smaczny, a dodatkowym plusem jest to,że pasuje niemalże do wszystkiego:)

2
cebule - pokroić i podsmażyć,aż zrobią się szkliste2 łyżki
koncentratu pomidorowego3-5
korniszonów (w zależności od wielkości
ogorków ma być tyle objetościowo ile
papryki)2
papryki konserwowe - kroimy w kostkęzamiast konserwowej,można użyć świeżą
paprykę i lekko ją poddusić na tłuszczu
sól,
pieprz, mielona
papryka,2 łyżki
majonezuOgórki kroimy w kostkę,
cebule podsmażamy, a pod koniec dodajemy do nich koncentrat i krótko razem przesmażamy,odstawiamy do ostudzenia. Następnie pokrojoną
paprykę,
ogórki i
cebule z koncentratem mieszamy w miseczce, doprawiamy do smaku
przyprawami,łączymy z
majonezem i gotowe :) Można podawać z gotowanymi na twardo
jajkami, nachosami,
wędliną,
kurczakiem, albo jako dodatek do kanapek. Smacznego!!!