Wykonanie
Wykorzystując ostatnie dnie wolne od poważnych obowiazków człowieka dorosłego staram się dogodzić "brzuszkom-łakomczuszkom" :) Nabrałam ogromnej ochoty na kluski z
płatków owsianych.

Porcja na 3 osoby:2 szkl.
płatków owsianych2 szkl.
mleka1,5 szkl.
wody3 łyżki
mąki1-2
jajka,
sól,
natka pietruszki,
twaróg,
masłoWodę,
mleko i
płatki dać do garnka,posolić i gotować ok.7 min./do zgęstnienia mieszając.Powstałą masę ostudzić. Do zimnej dodać
jajko (ja
daję 2) i
mąkę,wyrobić jednolitą masę. W osobnym garnku zagotować
wodę, łyżeczką nabierać owsianą masę i kłaść na wrzątek, gotować do wypłynięcia. Ugotowane wybierać łyżką cedzakową,kłaść na talerz, posypać pokruszonym
twarogiem,polać roztopionym
masłem i posypać posiekaną
natka pietruszki. Samo zdrowie :) Smacznego !!!