Wykonanie
/ forma na tartę o średnicy 31 cm/230g
ciasta francuskiegomasa serowa:250g
twarogu półtłustego2
jajka2 łyżki
miodu1/2 łyżeczki
cynamonu350g
jagód50g
gorzkiej czekoladyWylepić
ciastem formę. Nakłuć widelcem. Podpiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 20 minut.W międzyczasie przygotować masę.
Ser rozgnieść widelcem. Dodać
jajka,
miód i
cynamon. Wszystko dokładnie wymieszać. Wsypać oczyszczone
jagody. Delikatnie przemieszać łyżką. Wylać ją na podpieczony spód i zapiekać ponownie w 200 stopniach przez 25 minut (do ścięcia się masy). Wyjąć z piekarnika i posypać posiekaną
gorzką czekoladą. Odstawić na 10 minut, aby masa stężała. Smacznego!