ßßß
Cookit - przepis na Makaron z sosem pieczarkowym z jarmużem i kozim serem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Makaron z sosem pieczarkowym z jarmużem i kozim serem
Składniki
Pieczarki
Jogurt naturalny
Cebula
Jarmuż
Masło
Sól
Papryka ostra
Bazylia
Makaron
Ser kozi
Wykonanie
Jest to kolejny szybki i prosty sposób na wykorzystanie
jarmużu
. Tym razem zrobiłam z niego sos z dodatkiem
pieczarek
i
jogurtu
, który zjadłam z
makaronem
. Do tego dania dodałam jeszcze kozi
pleśniowy ser
./4 porcje/500g
pieczarek
180g
jogurtu naturalnego
1
cebula
100g
jarmużu
1 łyżka
masła
1 łyżeczka
soli
1/2 łyżeczki
papryki ostrej
2 łyżeczki suszonej
bazylii
350g
makaronu
świderki
ser kozi
pleśniowyPosiekać
cebulę
. Poddusić ją na
maśle
. Dodać oczyszczone i pokrojone na plasterki
pieczarki
. Smażyć
grzyby
, aż odparują
wodę
i zmiękną przez około 10 minut. W międzyczasie ugotować
makaron
. Do
pieczarek
wlać ostrożnie
jogurt
,
sól
,
paprykę ostrą
,
bazylię
i wymieszać. Następnie dodać porwany na mniejsze kawałki
jarmuż
i dusić sos jeszcze przez około 2-3 minuty.Na talerzu położyć
makaron
, polać sosem, ozdobić plasterkami
koziego sera
. Smacznego!
Źródło:
http://enunplato.blogspot.com/2015/03/makaron-z-sosem-pieczarkowym-z-jarmuzem.html
Przepisy powiązane
masło paprykowo bazyliowe
masło paprykowo bazyliowe
masło paprykowo bazyliowe
masło paprykowo bazyliowe
masło paprykowo bazyliowe
Składniki powiązane (0)