/forma na tartę około 24 cm/ciasto:200g mąki krupczatki100g masła4 łyżki cukru pudru1 jajkonadzienie:500g truskawek100g gorzkiej czekolady40g płatków migdałówkruszonka:1/3 szklanki mąki pszennej5 łyżek otrębów gryczanych2 łyżki mielonego siemienia lnianego1 łyżeczka cukru waniliowego2 łyżki cukru trzcinowego60g masłaDo miski wsypać mąkę krupczatkę i cukier puder. Dodać pokrojone na niewielkie kawałki masło oraz wbić jajko. Zagnieść ciasto. Wstawić je na około 1 godzinę do lodówki.Wszystkie sypkie składniki na kruszonkę umieścić w misce. Dodać masło. Wszystko rozetrzeć rękoma na niewielkie grudki. Również wstawić do lodówki.Ciastem wyłożyć formę na tartę. Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. W między czasie przygotować truskawki. Pokroić je na ćwiartki. Czekoladę posiekać drobno.Na podpieczony spód położyć truskawki, czekoladę oraz płatki migdałów. Posypać kruszonką. Wstawić ponownie do piekarnika na 15 minut (ewentualnie trochę dłużej, sami musimy określić na ile tarta jest gotowa).Gorące ciasto jest z roztopioną czekoladą, a kiedy wystygnie staje się ona dość twarda. Jednak w dwóch przypadkach tarta jest przepyszna!Smacznego :)