ßßß
Cookit - przepis na Mini tarty na cieście francuskim ze szpinakiem i pomidorkami
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Mini tarty na cieście francuskim ze szpinakiem i pomidorkami
Składniki
Pomidor
Ser mozarella
Szpinak mrożony
Śmietana 36%
Sól
Pieprz
Czosnek
Bazylia
Wykonanie
/2 mini tarty/2 płaty
ciasta francuskiego
około 15cm x 15cm ( 160g)4
pomidorki
koktajlowekilka kuleczek
mozzarelli
180g
mrożonego szpinaku
1 łyżka
śmietany 36%
sól
pieprz
czosnek
bazylia
Rozmrożony
szpinak
podgrzewać na patelni do odparowania
wody
. Dodać
śmietankę
,
sól
,
pieprz
,
czosnek
oraz
bazylię
. Wymieszać.
Pomidorki
pokroić na połówki.
Ciasto francuskie
podpiekać przez 5 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Następnie ułożyć na nim
szpinak
, położyć
pomidorki
oraz
mozzarellę
. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 10 minut.Smacznego!
Źródło:
http://enunplato.blogspot.com/2014/03/mini-tarty-na-ciescie-francuskim-ze.html
Przepisy powiązane
Grzanki caprese
W biegu !
caprese na ciepło
Caprese
W biegu !
Składniki powiązane (0)