Czy może być coś lepszego niż tarta z czekoladowym ganache w słoneczny, jesienny dzień?Z prażonymi płatkami migdałów, szybki, niedzielny deser mamy gotowy!/na formę o średnicy 24 cm/180g mąki pszennej100g masła3 łyżki cukru pudru300g śmietanki 30%200g czekolady min. 70% kakao4 łyżki stołowe płatków migdałówZagnieść ciasto z masła, mąki oraz cukru. Zawinąć w folię spożywczą. Włożyć do zamrażarki na około 5 minut. Wyjąć i wyłożyć ciastem formę do tart. Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 20 minut.Wyjąć i ostudzić.Śmietankę zagotować i zalać nią połamaną na drobne kawałki czekoladę. Dokładnie wymieszać i odstawić na około 10 minut. Masę wlać na wystudzone ciasto. Tartę z chłodną masą włożyć do lodówki na kilka godzin.Płatki migdałów uprażyć na patelni. Posypać nimi tartę.Smacznego!