Wykonanie
przepis:5 łyżek
płatków owsianychszklanka
wodydwa grube plastry
melona3 łyżeczki
mleczka kokosowegołyżeczka
jogurtu naturalnegołyżka
płatków migdałowychkopiasta łyżeczka wiórek
kokosowychZ jednego plastra
melona wydrążamy łyżeczką kawałki i układamy na dnie miseczki.
Płatki gotujemy na wodzie z resztą
melona (też podzielonego na kawałeczki) i łyżeczką
mleczka kokosowego aż zgęstnieją. Owsianka na razie będzie dość rzadka, ale przez noc idealnie zgęstnieje. Zalewamy nią kawałki
melona i zostawiamy na noc w lodówce. Rano podajemy z dwoma łyżeczkami
mleczka kokosowego z
jogurtem, posypujemy
płatkami migdałowymi i wiórkami. Smacznego! :)Owsianki kocham chyba głównie za to, że mogą zamienić się we wszystko na co mamy ochotę! Za zdrową alternatywę rafaello zabierałam się od dłuższego czasu, ale zastanawiałam się dokładnie jakie
owoce upchnąć, żeby było najlepiej. I
melon był strzałem w dziesiątkę! Przez to owsianka rano miała idealnie wilgotną konsystencję, była bardzo delikatna, a smak był dokładnie jak rafaello!pytania?-ASKinstagramA dziś sprawdzianów ciąg dalszy. Jest dobrze!Udanego czwartku! :)
