Wykonanie
Mleczko kokosowe
Jego smak sam w sobie nie rzuca na kolana, ale w połączeniu z innymi produktami komponuje się idealnie. Puszka w sklepie takiego mleczka jest dosyć
droga, około 7 zł wzwyż. Dlatego zachęcam do przyrządzania go w domu :) Przedstawiam przepis na szybkie przygotowanie mleczka.Składniki:

jedna szklanka wiórek
kokosowych3 szklanki ciepłej
wodyPrzygotowanieWiorka przesypujemy do miseczki, wlewamy
wodę. Odstawiamy na 1 godzinę (można więcej)Po czasie blendujemy. Przekładamy zawartość na gazę i wyciskamy dokładnie do osobnego naczynia. Proces ten można powtórzyć kolejny raz, aby uzyskać intensywniejszy smak. Wystarczy wiórka przelać 1 szklanką ciepłej
wody zblendować i wycisnąć.

Tak przygotowane
mleczko kokosowe można przechowywać do kilku dni w lodówce. Dodawać je można do owsianki, zup, kremów, ciast :)