ßßß
            
        
Składniki:5 jajekszklanka i 4 łyżeczki cukru2,5 szklanki mąki pszennejszklanka oleju3/4 szklanki mirindy3 łyżki kakao + 3 łyżki mąki pszennej2 łyżeczki proszku do pieczeniaWykonanie: Jajka wraz z cukrem ubić na jasną puszystą masę. Następnie stopniowo dodawać przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Do gotowej masy dodać olej, dokładnie wymieszać za pomocą miksera. Następnie dodać Mirindę- wymieszać do połączenia się składników. Gotowe ciasto podzielić na dwie części. Do jednej z nich dodać 3 łyżki kakao a do drugiej 3 łyżki mąki- oba wymieszać. Gotowe ciasto wykładać na przemian (po 2 łyżki jasnej na to 2 łyżki ciemnej masy- aż do ich wyczerpania ). Gotowe ciasto włożyć do wysmarowanej bułką tartą blaszki (24 cm) i piec przez około 55 minut w 180 stopniach.Smacznego ;)