Wykonanie
            
Przepis na to przepyszne ciasto dostałam od znajomej. Jest wilgotne, pysznie 
kakaowe... najbardziej smakowało mojemu mężowi :)Składniki:

7 
jajek,1,5 szklanka 
cukru (w oryginalnym sądwie szklanki, ale to dla mnie za dużo),3 i 1/4 szklanki 
mąki pszennej,1 i 1/2 szklanka 
oleju,1 i 1/2 szklanka "7up" (lub oranżady),3 łyżeczki 
proszku do pieczenia.Dodatkowo:3 łyżki 
kakao,3 łyżki 
mąki pszennej.
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy 
cukier i miksujemy. Następnie powoli dodajemy 
żółtka, jedno po drugim. Następnie dodajemy 
mąkę, 
olej i na koniec oranżadę z 
proszkiem do pieczenia. Dzielimy ciasto na dwie części - do jednej dodajemy 
mąkę, a do drugiej 
kakao. Ciasto na przemian wylewamy na blaszkę. Pieczemy w temp. 170 ° C przez ok. 80 minut. Do tzw. suchego patyczka :) - w oryginalnym przepisie jest 1 h.
