Wykonanie
Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszny i zarazem szybki krem. Idealny do różnego rodzaju
ciasteczek, ciast, słodkości czy deserów. Krem w przeciwieństwie do większości kremów jest przyjemnie kwaśny, zatem bardzo fajnie przełamuje słodkość
ciasteczek;)Konsystencją przypomina
budyń, w
sumie można powiedzieć że to taki domowy,
cytrynowy budyń. Jestem pewna, że przypadnie Wam do gustu.Inspiracja przepisem Moje Wypieki .Serdecznie polecam;)
Składniki:3
cytryny100 g
cukru2
jajka2
żółtkałyżka
mąki ziemniaczanejłyżka
oliwyWykonanie:
Cukier,
sok z cytryn,
jajka,
żółtka i
mąkę umieścić w garnuszku i dokładnie roztrzepać. Następnie garnuszek umieścić na gazie i cały czas mieszając podgrzewać do czasu, aż masa stanie się jednolita i gęsta. Garnuszek zdjąć z ognia dodać łyżkę
oliwy dokładnie wymieszać i pogotować jeszcze całość przez około 2 minuty.Gotowy krem można przechowywać w lodówce przez okres około tygodnia.Smacznego;)