ßßß Cookit - przepis na Śledzie w oleju z ogórkiem i cebulką

Śledzie w oleju z ogórkiem i cebulką

nazwa

Wykonanie

Święta już niedługo, czas rozpocząć rybne tematy. Dziś przedstawiamy śledzia w bardzo prostym wydaniu- z ogórkiem i cebulką. Polsko i tradycyjnie ;).
Składniki:
1 kg solonych śledzi
4 średnie ogórki kiszone
4 małe cebule
olej rzepakowy do zalania
Przygotowanie:
Śledzie namoczyć na noc w wodzie, po tym czasie pokroić na kawałki.
Cebulę obrać, pokroić w cienkie talarki i sparzyć wrzątkiem.
Ogórki pokroić w plasterki.
Układać w naczyniu (słoikach) warstwami: cebula, ogórek, śledź.
Na końcu zalać olejem.
Przechowywać w lodówce.
Źródło:http://kwartetzdrowychsmakow.blogspot.com/2014/12/sledzie-w-oleju-z-ogorkiem-i-cebulka.html