Wykonanie
Niedawno pojawił się przepis na pyzy . Oto jedna z pysznych możliwości ich serwowania, chociaż sos równie dobrze będzie smakować z
kaszą.
Ogórek kiszony jest jednym z wymienionych składników, dlatego korzystając z okazji pragnę zwrócić uwagę na to, że
ogórek KWASZONY, a
ogórek KISZONY, to dwa różne produkty. Pamiętajcie, aby zwracać na to uwagę przy zakupie.
Ogórek kwaszony jest pozyskiwany za pomocą kwasu
octowego, który negatywnie wpływa na nasze zdrowie. Natomiast kiszenie to naturalny proces, a sam
ogórek kiszony wspomaga trawienie, zawiera witaminę B, C i E.

Składniki:
cukinia5
pieczarekogórek kiszony1/4 szklanki
wodyłyżeczka
koncentratu pomidorowegosól morska,
pieprzPrzygotowanie:
Cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach,
pieczarki drobno pokroić,
ogórka pokroić w kostkę.Do garnuszka wrzucić
cukinię i
pieczarki, podlać
wodą i dusić pod przykryciem ok 10 min.Następnie dodać łyżkę koncentratu i wszystko wymieszać. Dodać
ogórka,
przyprawy i ponownie wymieszać.