Wykonanie
Sos tatarski to w naszej rodzinie obowiązek na świątecznym
stole. Przygotowanie jest szybkie i proste, no i oczywiście to o wiele zdrowsza opcja, niż gotowe sosy ze sklepu.Więcej przepisów znajdziecie w zakładce Wielkanoc :)

Składniki:
pieczarki w occie (po odsączeniu 168g)5
ogórków w occie3 łyżki
majonezu3 łyżki kwaśnej
śmietany do sałatek 10 %
pieprz,
sól morska+ w wersji
mięsnej : 10 plasterków
chudej szynki z indyka w wersji wege : mała
czerwona paprykaPrzygotowanie:Wszystkie składniki pokroić w jak najdrobniejszą kosteczkę.Po pokrojeniu całość odstawić na sitko, aby pozbyć się nadmiaru
wody.Do składników dodać
majonez i
śmietanę, doprawić
solą i
pieprzem, wszystko wymieszać.Gotowe:)Uwaga: dobrze jest zachować proporcję, ilość wszystkich składników w sosie powinna być równa :)
