Wykonanie
Lawenda uspokaja, ma działania relaksujące, łagodzi migrenę, pomaga również przy zmęczeniu psychicznym.Pierwszy raz użyłam lawendę w kuchni i jestem zachwycona! Na pewno dodam tego cuda jeszcze do niejednej potrawy:) Oryginalny przepis znalazłam na pewnym blogu, jednak nieco zmodyfikowałam sam przepis jak i wykonanie.

Składniki ( na ok. 15
ciastek):1.5 szklanki
mąki orkiszowej3 łyżki
skrobi kukurydzianej1
żółtko jajka3 łyżki
wody1 łyżka
stewii w proszku2 łyżki
miodu4 łyżki
oleju kokosowego1 łyżka
soku z cytrynyszczypta
soli2 łyżki świeżych kwiatów lawendy (lub 1 suszonych)Przygotowanie:
Olej rozpuścić, ostudzić.Wszystkie składniki wymieszać, dodać 3 łyżki
wody zagnieść.Rozwałkować, wycinać kółka szklanką.Piec w temperaturze 170 st przez 10-12 minut.

