ßßß

Składniki:świeże ciasto francuskie (50x25 cm)500 g pieczarek1 duża cebula1 łyżka masła klarowanegosól, pieprz mielony, kolendra mielonamleko skondensowane lub białko do posmarowania ciastaPrzygotowanie:Pieczarki umyć, pokroić, wrzucić na patelnię z rozgrzanym masłem klarowanym.Cebulę drobno pokroić i dodać do pieczarek. Całość posolić i smażyć na średnim ogniu.Posolone pieczarki puszczą wodę, która powinna odparować.Pieczarki i cebulę smażyć do miękkości.Po przestudzeniu doprawić farsz solą, pieprzem i kolendrą .Farsz wyłożyć na ciasto francuskie, zawinąć w roladę, pokroić na paszteciki.Paszteciki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Każdego pasztecika posmarować mlekiem skondensowanym .Piec ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni.Smacznego