ßßß
Cookit - przepis na Łosoś w chrupiącej panierce
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Łosoś w chrupiącej panierce
Składniki
Sól
Pieprz
Czosnek
Jajko
Olej
Łosoś
Bułka tarta
Wykonanie
Soczysty i delikatny
łosoś
w chrupiącej panierce z
bułki tartej
i mielonego lnu.Składniki:-filet z
łososia
bez skóry-
bułka tarta
z lnem-
sól
,
pieprz
-
czosnek
niedźwiedzi-2
jajka
-
olej
do smażenia
Łososia
kroimy na porcje.
Przyprawiamy
solą
,
pieprzem
i
czosnkiem
niedźwiedzim.
Jajka
roztrzepujemy, dodajemy odrobinę
soli
i
pieprzu
.
Łososia
panierujemy w panierce,
jajku
i ponownie w panierce.
Smażymy na patelni z
olejem
na średnim ogniu.
Zdejmujemy i układamy na talerzu z ręcznikiem papierowym do odsączenia.
Możemy podać z kluseczkami gryczanymi i pieczonymi
buraczkami
z
sosem chrzanowym
.
Smacznego!
Źródło:
http://maminek61.blogspot.com/2015/02/osos-w-chrupiacej-panierce.html
Przepisy powiązane
Chlebowe kotlety
Cukinia smażona
Panierowane ruskie pierogi
Kanie - przepis z dzieciństwa
4 kawałki schabu,
Składniki powiązane (0)