Wykonanie

Podamy prosty sposób na przygotowanie
kurczaka.Mogą to być udka lub
kurczak podzielony na części.Zaletą jest to, że
mięso nie wymaga wcześniejszego obsmażania.
Mięso posypujemy
przyprawą do kurczaka ( my używamy
przyprawy "złocistej" ),skrapiamy
olejem i odstawiamy na kilka godzin.

Potrzebne też będą 2-3 twarde
jabłka i kilka gałązek
rozmarynu.
Jabłka obieramy, wycinamy gniazda nasienne i dzielimy na kawałki.

Przyprawione
mięso układamy na blaszce i podlewamy
olejem pozostałym z marynaty.
Między części
mięsa wkładamy
jabłka, na wierzch układamy gałązki
rozmarynu.

Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C z termoobiegiem na ok. 50-60 minut.

Tak upieczonego
kurczaka możemy jeść na ciepło lub na zimno.


Możemy podać jako obiad z
ziemniakami i dowolną surówką.

Smacznego!