Wykonanie
            
Podamy prosty sposób na przygotowanie 
kurczaka.Mogą to być udka lub 
kurczak podzielony na części.Zaletą jest to, że 
mięso nie wymaga wcześniejszego obsmażania.
 Mięso
Mięso posypujemy 
przyprawą do kurczaka ( my używamy 
przyprawy "złocistej" ),skrapiamy 
olejem i odstawiamy na kilka godzin.

Potrzebne też będą 2-3 twarde 
jabłka i kilka gałązek 
rozmarynu.
Jabłka obieramy, wycinamy gniazda nasienne i dzielimy na kawałki.

Przyprawione 
mięso układamy na blaszce i podlewamy 
olejem pozostałym z marynaty.
Między części 
mięsa wkładamy 
jabłka, na wierzch układamy gałązki 
rozmarynu.

Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C z termoobiegiem na ok. 50-60 minut.

Tak upieczonego 
kurczaka możemy jeść na ciepło lub na zimno.


Możemy podać jako obiad z 
ziemniakami i dowolną surówką.

Smacznego!