Wykonanie

Dzisiaj nie tłuczemy kotletów
schabowych popularnym tłuczkiem do
mięsa.Zrobimy to ciszej.Wystarczy kilka plastrów
schabu, 2-3 ząbki
czosnku, 250 ml słodkiej
śmietany 12 %,
przyprawa barbecue, delikat do
mięs, warzywko i
olej.
Schab okrywamy folią spożywczą i rozbijamy dłonią.


Na półmisek wlewamy niewielką ilość
oleju.Wsypujemy delikat, barbecue oraz plasterki
czosnku.

Na tak przygotowany półmisek układamy
schab, ponownie posypujemy
przyprawami i skrapiamy
olejem.Pozostawiamy na ok. 30 minut.

Na niewielkiej ilości
oleju ( można wykorzystać
olej z półmiska), na małym ogniuobsmażamy
schab, kilkakrotnie go obracając.

Z patelni zlewamy
olej i dolewamy
śmietanę.

Podgrzewamy do momentu, aż nasz sos zgęstnieje.

Przez ten czas również obracamy nasze plastry
schabu.Nie trwa to dłużej , jak 5 minut.Jeśli sos tego wymaga doprawiamy go warzywkiem.

Mamy gotowe
mięsko do obiadu.Do tego ziemniaczki i
buraczki...Mniam, mniam...


Smacznego!