Wykonanie

Ostatnio bardzo polubiłam sałatki. Szczególnie smaczne są według mnie te na bazie
rukoli, dlatego dzisiaj taką proponuję. Łącząc ją z chorizo,
burakiem i
zieloną soczewicą, otrzymujemy pyszny, sycący, ale i dość lekki obiad, który można przygotować w 20 minut. Jest zdrowo (no może poza chorizo), ale nie nudno! :)
burakiem i
soczewicą- 125g
zielonej soczewicy- 60g chorizo- 1
czerwona cebula- 1 gotowany
burak- 4 garście
rukoli- 1 łyżka czerwonego
octu-
sól,
pieprz1)
Soczewicę ugotować w osolonej wodzie (ok. 13 minut).2) Chorizo pokroić w cienkie plastry i podsmażyć na patelni.3) Dodać ugotowaną
soczewicę, wymieszać i smażyć 2 minuty.4)
Rukolę rozłożyć na talerze, a na niej pokrojonego
buraka,
cebulę pokrojoną w cienkie plasterki i
soczewicę z chorizo.5) Wymieszać
ocet z odrobiną
soli i
pieprzu i polać
sałatkę.Czas przygotowania: 20 minutLiczba porcji: 2Kaloryczność jednej porcji: 375 kcal