Zgodnie z zapowiedzią, pora na przepis z wykorzystaniem hummusu tunezyjskiego z poprzedniego wpisu. Posłużył jako składnik sosu do makaronusoba i sprawdził się w tej roli doskonale! Dobrze pasują do niego azjatyckie składniki: ocet ryżowy, sos sojowy i olej sezamowy. Do makaronu dodałam groszekcukrowy i jajka ugotowane na twardo, więc danie jest naprawdę sycące, a do tego zdrowe. Można je przygotować w kwadrans, więc świetnie sprawdzi się na szybki obiad. Polecam :)Soba z hummusem,- 2 łyżki hummusu (z tego przepisu)- 1 łyżka oleju sezamowego- 1 łyżka octu ryżowego- 1 łyżka sosu sojowego + do polania- 150g makaronusoba- 3 jajka- 200g groszkucukrowego1) Wymieszać hummus, olej sezamowy, ocet ryżowy i sos sojowy.2) Ugotować makaronsoba i jajka.3) Groszekcukrowy pokroić na połówki.4) Makaron i groszek wymieszać z sosem.5) Przełożyć na talerze, a na wierzchurozłożyć jajka pokrojone w ćwiartki.6) Polać sosem sojowym według uznania.Czas przygotowania: 15 minutLiczba porcji: 2Kaloryczność jednej porcji: 540 kcal