Wykonanie

Przypadkiem trafiłam na blog z przepisem na ten deser i od razu postanowiłam go wykorzystać, zmieniając go tylko trochę;) Autorka nazwała go
puddingiem, czy też
budyniem, bez gotowania, co okazało się być adekwatne, bo ten pyszny deser naprawdę go przypomina. W smaku jest wyjątkowo oryginalny i wyrazisty. Polecam na ochłodę:)- 1
awokado (120g bez skórki)- 2 dojrzałe
banany (200g bez skórki)- 180g
jogurtu greckiego (u mnie light)- 5 łyżek
kakao- 1/2 łyżeczki
cynamonu- 1/2 łyżeczki esencji waniliowej- 70g
masła orzechowego- 20g słodzika w proszku-
orzeszki ziemne do posypaniaZmiksować w blenderze wszystkie składniki z wyjątkiem słodzika i orzeszków.Dodawać stopniowo słodzik (lub
cukier czy
miód) wg smaku.Przełożyć do pucharków, przykryć folią i schować do lodówki na kilka godzin.Przed podaniem posypać
orzeszkami ziemnymi.Czas przygotowania: 10 minut + chłodzenieLiczba porcji: 4Kaloryczność jednej porcji: 280 kcal