Wykonanie
Tym razem naleśniki w wersji na słono.Składniki:
mąka żytnia razowa,
mleko,
woda mineralna, 4
jajka, szczypta
soli,
pieczarki,
cebula,
ser żółty,
pestki słonecznika,
pestki dyni,
masło.Przygotowanie: Naleśniki:
Mąkę,
mleko,
jajka oraz
sól mieszamy mikserem, na koniec dodajemy
wodę i ponownie mieszamy. Odstawiamy na 1/2 godziny. Ciasto wylewamy na rozgrzaną patelnię i smażymy z obu stron.
Ser żółty ścieramy na drobnych oczkach,
pieczarki i
cebulkę kroimy i podsmażamy na
maśle. Ciepłe naleśniki posypujemy startym
żółtym serem, układamy cieple
pieczarki, posypujemy
pestkami słonecznika i dyni i zwijamy w ruloniki. dzięki temu że naleśniki i
pieczarki są ciepłe
ser trochę się podtopi.Ciasto robiłam "na oko" więc nie wiem ile dokładnie składników wzięłam.
