Wykonanie
Składniki2 szklanki
mąki,¼ szklanki
mleka,1
jajko,½ kostki
margaryny,2 dag
drożdży,2 łyżki
cukru,
parówki,
ser żółty,ewentualnie ok. 25 dag
pieczarek i 1
cebulaketchup.PrzygotowaniePodgrzewamy
mleko, rozpuszczamy w nim
drożdże i
cukier, odstawiamy do wyrośnięcia. Później do
mąki, roztopionej i ostudzonej
margaryny, dodajemy
jajka i wyrośnięte
drożdże. Zagniatamy ciasto i zostawiamy parę minut żeby trochę podrosło. Odrywamy kawałek ciasta i rozwałkowujemy go na ok. 0,5mm. Na cieście układamy paski
sera żółtego i
parówkę, można również dodać przesmażone
pieczarki (same lub z
cebulą). Zawijamy. Pieczemy w temp. ok. 180-200 stopni aż do zarumienienia ciasta. Podajemy z
keczupem.