Moja ulubiona, pewnie ze względu na zamiłowanie do ziół prowansalskich. Jeśli ich nie lubicie możecie śmiało zastąpić innymi.Potrzebujesz:1 opakowanie tortellini pieczarkowepół puszki kukurydzy20 dag wędliny - u mnie filet indyka2 jajka na twardo2-3 ogórki konserwowepół ogórka zielonegopół czerwonej papryki3 łyżki majonezu2-3 łyżki marynowanych cebulek (nie odsączać z zalewy)ok 5 gram ziół prowansalskich (pół opakowania).Jeśli nie chcecie, żeby wszystkiego było "pół" to można zrobić z podwójnej porcji... Jeśli jesteście bardzo głodni oczywiście, bo wyjdzie tego sporo.Przygotowanie:Tortelini gotujemy wedle przepisu, odcedzamy, przelewamy zimną wodą.Ogórki, paprykę, wędlinę i jajka kroimy w kostkę.Mieszamy wszystkie składniki w dużej misce i wkładamy do lodówki na 1-2h.Smacznego!