ßßß Cookit - przepis na Klasyczna botwinka

Klasyczna botwinka

nazwa

Składniki

Wykonanie

Ledwo żyję, więc dziś nie napiszę Wam nic więcej prócz przepisu...
Botwinka
Potrzebujemy:
włoszczyzny
botwinki
koncentratu barszczu (chyba, że mamy duże buraki - ja miałam maleńkie)
soli, pieprzu, śmietany lub jogurtu do zabielenia
Z włoszczyzny gotujemy wywar. Doprawiamy solą, pieprzem. Dodajemy dokładnie umytą, pociętą drobno botwinę i gotujemy ok 15 minut aż zmięknie. Doprawiamy całość koncentratem i przyprawami do smaku.
Podajemy zabieloną śmietaną, lub jak ja jogurtem, posypałam też natką pietr uszki, bo moja młoda włoszczyzna miała piękną zielenin ę :)
Smacznego!
Źródło:http://rozgardiaszkuchenny.blogspot.com/2013/06/klasyczna-botwinka.html