Wykonanie
Z pasztetem jak zawsze miałam kłopot, bo mimo, że zrobiłam go z 1/3 składników podanych w przepisie to i tak połowę musiałam zamrozić żeby się nie zepsuł... Z drugiej strony może i to ma jakieś plusy, bo jak za miesiąc czy dwa zachce mi się pasztetu to wystarczy odmrozić i już :)Pasztet

Potrzebujemy:ok 1 kg różnych
mięs (
boczek lub podgardle,
kurczak, wołowe,
karkówka...)2
jajekprzyprawpół
kajzerkiMięso ugotowałam w wodzie z dodatkiem
owoców jałowca,
soli i
liści laurowych.Zmieliłam dwa
razy razem z
bułką. Dodałam
jajka,
gałkę muszkatołową,
pieprz i
sól do smaku.Dokładnie wymieszałam i przełożyłam do wyłożonej papierem formy.Piekłam 75 minut w 180 stopniach.