Wykonanie
Oj dawno nie było słodkiej chrupkiej przekąski na Miseczce Zdrowia. Dziś postarałam się o to, by to nadrobić. Proponuję Wam
ciasteczka owsiane, które poniekąd zawierają to co krążyło u mnie po kuchni, a zatem
orzechy włoskie,
jagody goji, w
iórki kokosowe, a nawet
czekoladę. Sama pychota :)Składniki:2,5 szklanki
płatków owsianych2 małe
jogurty naturalne4
jajka5 łyżek
miodu0,5 szklanki pokrojonych
orzechów włoskich0,5 szklanki
jagód goji2 łyżki wiórek
kokosowych2 kostki
gorzkiej czekolady drobno pokrojonej
Aromat waniliowyPrzygotowanie:Piekarnik rozgrzałam do 180 stopni. Wszystkie składniki bardzo dobrze wymieszałam i formując łyżką
ciasteczka układałam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam około 20-25 minut (trzeba patrzeć, by się za bardzo nie przyrumieniły).