Wykonanie
W związku z tym, że jest to
sałatka i nie musi być na ciepło część składniki, które trzeba była gotować, przygotowałam dzień wcześniej (
kasza i
bób). Polecam
sałatkę, bo wyszła naprawdę smaczna mimo niewielkiego wysiłku, jaki był potrzebny przy jej przygotowaniu.Składniki:0,5 opakowania
kaszy bulgur0,5 kg świeżego
bobu2 puszki
tuńczyka w sosie własnym (kawałki)2
pomidory malinoweKilka listków świeżej
mięty cytrynowej
Sól himalajska,
papryka słodka,
koperek świeży
Olej z
orzechów włoskichPrzygotowanie:
Bób gotowałam około 20 minut i po ugotowaniu obrałam ze skórek.
Kaszę bulgur ugotowałam zgodnie z przepisem na opakowaniu i zostawiłam do wystygnięcia. Następnie połączyłam składniki i dodałam
tuńczyka oraz pokrojone w ósemki
pomidory. Przyprawiłam odrobiną
soli himalajskiej i szczyptą
słodkiej papryki.
Miętę i
koperek posiekałam drobno i wymieszałam z
olejem z
orzechów włoskich, polałam
sałatkę i podawałam na stół. Smacznego!