ßßß
Składniki:2 jajka1 szklanka mleka0,5 szklanki wody2 szklanki mąki gryczanej3 marchewki8 pieczarek1 większa cebulaSól himalajska, pieprz czarny, pieprz cayenne, zioła prowansalskieOlej rzepakowy do smażeniaPrzygotowanie:Ciasto na naleśniki przygotowałam następująco: rozbełtałam jajka z mlekiem, wodą i szczyptą soli. Dodawałam stopniowo mąkę i cały czas mieszałam trzepaczką, aż powstała gładka masa. Naleśniki smażyłam na minimalnej ilości oleju rzepakowego. Z podanej ilości wyszło mi 6 sztuk. Aby przygotować farsz, pokroiłam drobniutko cebulę i podsmażyłam pod przykrywką na odrobinie oleju rzepakowego, dodałam startą marchewkę, a gdy lekko zmiękła także starte pieczarki. Smażyłam, aż woda z pieczarek wyparowała i przyprawiałam solą himalajską, pieprzem czarnym, cayenne i ziołami prowansalskimi. Farsz podzieliłam proporcjonalnie na liczbę naleśników. Życzę smacznego!