Wykonanie
Czekałam prawie tydzień, aż moje
mango dojrzeje i wreszcie nadszedł ten dzień kiedy
mogę przygotować pyszne domowe
Mango Lassi. Aż trudno uwierzyć, że prawdziwe indyjskie Lassi jest słone i przyprawiane odrobiną
chili. Cieszy mnie zatem rosnąca popularność słodkich odmian tego smakołyku. Przepis banalnie prosty więc polecam jak tylko w zasięgu znajdziecie dojrzałe
mango J

Składniki:1 dojrzałe
mango1 mały
jogurt grecki light (u mnie wyjątkowo wersja ze zwykłym gęstym
jogurtem)0,5 szklanki
napoju migdałowego1 łyżka
syropu z agawy2 szczypty
kardamonu2 kostki
loduPrzygotowanie:Aby przygotować
Mango Lassi pokroiłam
mango w kostkę i wrzuciłam do miski, dodałam
jogurt,
mleko migdałowe i
syrop z agawy. Wszystko zblendowałam, by tworzyło jedną masę. Przelałam do szklaneczki i posypałam
kardamonem. Polecam pić od razu po przyrządzeniu i najlepiej z
lodem, tak by było schłodzone.