Wykonanie
            W takie upały, jakie nas nawiedziły, może pomóc tylko chłodny 
napój prosto z Indii. Tradycyjne lassi jest słone i przyprawione 
chili. Jednak, jako łasuch przedstawiam wam nieco zmieniona słodką odmianę tego 
napoju, ale orzeźwia równie skutecznie.

Składniki1 dojrzałe 
mango1 duży 
jogurt grecki1 łyżka 
mioduszczypta 
kardamonukostki kruszonego 
loduLassi przygotowuje się bardzo łatwo i szybko.Obrać 
mango ze skóry. Pokroić 
owoc na kawałki, uważając na dużą pestkę. Wszystkie schłodzone składniki umieścić w blenderze. Miksować aż do uzyskania rzadkiego 
napoju.Jeśli koktajl jest za gęsty można dodać trochę 
mleko lub 
jogurtu naturalnego.Do tak przygotowanego 
napoju dodać kruszone kostki 
lodu.Raz dwa i gotowe.












SMACZNEGO!